zondag 24 februari 2019

Aftellen

Om kwart voor 8 fietste ik gisterenavond naar de Leidse IJshal voor de laatste training van de G-schaatsers. Als symbolisch slot van het schaatsseizoen had ik een aftelschema bedacht: eerst 10 rondjes, daarna 9, vervolgens 8 enzovoorts en zo verder....
De 4 G-schaatsers, die ik normaal gesproken onder mijn hoede had, waren er, maar er waren op deze slotavond 2 extra trainers: Marco Tiller en Theo Schouten. Zij namen de sprinters Kevin en Joeri onder hun hoede. Ik ontfermde me over Jonathan. Daar de lange series met hem te lang waren om op tijd klaar te zijn, maakte ik er na de 10 en 8 rondjes tweemaal 5, 4, 3, 2, 1 van.
Maar wel met in elke serie een technische oefening. Daar ik tijdens de series achter Jonathan aan reed, kon ik telkens aanwijzingen geven als dat nodig was.
Na afloop kwam Kevin naar me toe met de mededeling, dat hij mijn schema van in totaal 55 rondjes compleet had afgewerkt. Hij was er enthousiast over. Je begint vrij langzaam en iedere volgende serie gaat wat sneller.
Na afloop van de training gingen we naar de kantine, waar we even bij konden praten. Ook Andrea Landman, die halverwege de training ook schaatsles kwam geven, was van de partij.
Met Andrea en Theo heb ik in 2005 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee geschaatst. Smeuïge verhalen over die fantastische schaatsweek werden opgedist.
Op een gegeven moment wilde Theo een foto van ons samen laten maken. Hij schaatst wekelijks met mijn neef Eddie Breed. De wereld is soms maar klein....

Geen opmerkingen: