zondag 10 november 2019

Druk met leuke dingen

Je hebt van die periodes, dat je het druk hebt met leuke dingen. Dit weekeinde is daar een voorbeeld van, ook al was de start wel erg nat.
De regen kwam met bakken uit de hemel, toen ik gisterenmorgen naar "De Helianth" fietste om de wekelijkse boodschappen te doen. Nadat ik thuis was, trok ik mijn hardloopschoenen aan en liep naar fietsenmaker Van Vliet in Noord-Hofland om de fiets van mijn vrouw op te halen. Gelukkig was het toen net droog.
Na thuis gegeten te hebben reisde ik met mijn vrouw naar Amsterdam, waar we in de Dominicuskerk een jubileumconcert bijwoonden van het UMA-kamerorkest. Onze jongste dochter speelde als gastmuzikant mee. Het was een prachtige concert met de 9e symfonie van Beethoven als klapper.
We gingen vrij snel door naar het station om met de HSL naar Rotterdam te reizen. Onze oudste dochter was jarig. Haar zoon vond het niet erg, dat opa en oma op bezoek kwamen. Integendeel, hij vermaakte zich uitstekend, vooral toen de andere grootouders ook nog op bezoek kwamen.
Om 11 uur was ik weer terug in Leiden. Vanmorgen zat ik om 8 uur weer op de fiets om wat spullen naar de volkstuin te brengen. Het had licht gevroren en op klomphoogte was het bijna tot matige vorst gekomen.

De weilanden waren allemaal berijpt. Deze winterliefhebber genoot met volle teugen van dit vriesweer. Thuisgekomen ontbeet ik en deed wat huishoudelijke klussen.
's Middags zat ik op deze prachtige herfstdag weer op de fiets. Dit keer om naar "Ons genoegen" in Voorhout te trappen, waar Wim Beenakker een feest gaf omdat hij met pensioen gegaan was.
De gebruikelijke geraniums ontbraken natuurlijk niet, maar het was zoals gebruikelijk weer erg gezellig met de families Beenakker en Van den Aardweg. Ik kon weer bijkletsten met diverse mensen en de lachspieren werden weer eens goed getraind.
In het donker fietste ik weer op huis aan. Intussen vroor het aan de grond weer dankzij het hogedrukweer. Zoals gezegd, ik had het druk met leuke dingen.

Geen opmerkingen: