vrijdag 8 november 2019

Hoogmadetoren

Het gezegde "Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken" deed vanmorgen vroeg weer eens opgeld. De wekker stond op kwart voor 6. Ik stapte uit bed, deed mijn sportkleding aan en om 10 over 6 stapte ik op de fiets naar Leiden Centraal. Nadat ik mijn fiets gestald had, wilde ik mijn OV-pas uit de heuptas halen. Ik merkte toen pas, dat ik geen heuptas om had.
Wat was dat stom. Voor ik op de fiets stapte, was ik nog even naar de w.c. gegaan. Daarna ben ik gewoon vergeten om de heuptas weer om te doen. En daar je zonder OV-pas niet zo ver komt, zat er niets anders op dan hard naar huis te fietsen en weer terug. De geplande trein van half 7 kon ik op mijn buik schrijven, maar die van 7 uur kon ik nog wel halen.
Zwetend stapte ik in de trein naar Rotterdam. Ik ging maar in een rustig hoekje zitten om anderen niet te veel tot last te zijn. Om 8 uur was ik op mijn oppasadres. Daar het ondanks de lage maximumtemperatuur heerlijk weer was, wandelde ik een klein uur later met mijn kleinzoon in de wandelwagen naar Blijdorp toe.
Daar was het stukken rustiger dan in de zomermaanden, dus we konden overal makkelijk bij. We gingen als eerste naar Amazonica, waar Faas bij de grote vijver met de meervallen en schildpadden heerlijk in de plassen kon stampen met zijn laarsjes. Hij deed dat ook vol overgave.
Via de olifanten en de zebra's wandelden we naar de krokodillen toe. Hier stond een jongen van een jaar of 3 een Snelle Jelle te eten. Hij gaf Faas een paar stukken er van, hetgeen door mijn kleinzoon zeer op prijs gesteld werd.
Via de giraffen wandelden we langs de apen en de antilopen naar Oceanium, waar we het enorme aquarium met talloze vissen en de zeeleeuwen en zeehonden bekeken, voordat we Diergaarde "Blijdorp" verlieten.
Op weg naar huis deden we nog wat boodschappen alvorens we bij het speeltuintje vlak bij de Hoogmadetoren belandden. De karakteristieke spits van de toren van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Hoogmade mag dan maandag bij een verwoestende brand zijn ingestort, de Hoogmadetoren in Rotterdam staat nog fier overeind.
Thuisgekomen aten we met Ada brood, waarna onze kleinzoon een middagdutje ging doen. Ik vertrok naar Leiden om in de Leidse IJshal schaatsles te geven voor de buitenschoolde sport en voor de IJVL. Centraal bij beide lessen stond het glijden. Er is een heel arsenaal aan oefeningen te vinden of te bedenken om kinderen langer op een been door te laten glijden.
Ook al begon de dag met een valse start, de schaatsles verliep gladjes....

Geen opmerkingen: