zaterdag 2 november 2019

Veelkleurig herfstbos

In 1982 koos premier Dries van Agt na de Tweede Kamerverkiezingen ervoor om zich als minister-president terug te trekken en te vertrekken naar het "veelkleurig herfstbos". Het veelkleurig herfstbos bleek in Noord-Brabant te liggen. Van Agt werd Commissaris der Koningin in die provincie.
Daar deze zetel in 's-Hertogenbosch voor ons niet is weggelegd, hadden Hans Boers en ik afgesproken om vanmiddag te gaan lopen in Koninklijk landgoed "De Horsten", dat vandaag eveneens een veelkleurig bladerentooi had.
Vanaf huis fietsten mijn vrouw en ik via de volkstuin naar Voorschoten, waar Hans en ik vanaf het station over de Velostrada naar de achteringang van "De Horsten" liepen. We waren de enige hardlopers temidden van vrij veel wandelaars.
We genoten van het fraaie herfstpalet, dat in dit bos te bewonderen was. Daarnaast zagen we af en toe plekken met veel paddenstoelen.
Met deze duurloop van 8 kilometer hadden we met volle teugen genoten van het veelkleurig herfstbos. Ik de raad eenieder aan om de komende dagen een bezoek te brengen aan "De Horsten". U wordt er royaal beloond met kleurenpracht.

Geen opmerkingen: