vrijdag 22 november 2019

Racefiets

Doordat ik vorige week vrijdag ziek was, heb ik helaas de trainingen van de Buitenschoolse sport en de IJVL in de Leidse IJshal over moeten slaan. Maar vandaag kon ik gelukkig weer aan de slag.
Om kwart over 4 had ik mijn vertrouwde groep weer. Daar ik niet wist, wat er vorige week aan oefeningen aan de orde was gekomen, had ik een serie oefeningen bedacht, waarbij alles samenkwam in het rijden op een racefiets.
Diverse voor het schaatsen belangrijke elementen zitten erin. Op een fiets met een racestuur heb je al automatisch een diepere zit. Om deze stabiele zit de combineren met het achterop zitten, liet ik de kinderen de trapbeweging maken.
Je haalt dan je been van achteren naar boven en zet deze dan voor je op het ijs. De druk komt dan gegarandeerd achter op je voet te liggen. Zeker als je de trapbeweging langzaam uitvoert. Dat was dan ook mijn opdracht. Zodoende konden de kinderen langer doorglijden met weinig moeite.
Wegens succes prolongeerde ik de les van de Buitenschoolse sport op de buitenbaan een uur later bij de training van de IJVL. Ik kan deze oefening aan iedere trainer, die met beginnende kinderen werkt, van harte aanbevelen.
Ook voor volwassenen werkt de racefiets prima!

Geen opmerkingen: