maandag 18 september 2023

De nieuwe ijsmeester

Voorafgaand aan het gezellige feest ter gelegenheid van het 60-jarige huwelijksfeest van mijn zus Bets met Aad, was ik vanmorgen nog een drietal uren wezen helpen in IJshal De Vliet.  Na 's ochtends gewekt te zijn door een onweersbui, het begin van een wisselvallige dag met regelmatig pittige buien, was het droog weer, toen ik naar de Voorschoterweg fietste.

Daar maakte ik kennis met de nieuwe ijsmeester. Een jonge vrouw. Van oude rot Jan van Rijn kreeg ze uitleg over de werking van de "Mammoth".

Met Aad Kleijweg maakte ik de klus van vorige week af: met bezem en stoffer en blik het bouwstof van de looproutes om de ijsbanen zo schoon mogelijk maken. Terwijl wij bij de ijshockeybaan bezig waren, verscheen daar de nieuwe ijsdweilmachine.

Met een viertal rondjes met de sproeier was de hele baan voorzien van een laagje water. Met een vloertemperatuur van 8 graden onder nul vriest dat vrij snel aan.
Van ijsmeester Wiemer kregen Aad en ik het verzoek om te beginnen met het sproeien van de 250-meterbaan. We schoten lekker op en hadden de helft van de baan gedaan, toen we klaar waren, want andere ijsmeesters kregen onderricht in het omgaan met mammoeten.

De ijsmeesters, die de mammoet onder de knie hadden, kwamen boven helpen met het spuiten. Zo trof ik de nieuwe ijsmeester naast me met de brandslang.

Hetgeen een stuk veiliger is dan een addertje onder het gras.

Geen opmerkingen: