donderdag 7 september 2023

Pootje baden

Net terug van  een korte fietsvakantie, pakten we de draad van het gewone leven weer op. Mijn vrouw ging op deze bijna tropische septemberdag vanmorgen vroeg zwemmen in het Valkenburgse meer. Zij ging op de fiets er naar toe, ik liep de ruim 2 kilometer er naar toe.

Om 7 uur was het nog aardig fris aan de grond. In de weilanden ten zuiden van het Valkenburgse meer zag je grondmist hangen. Toen ik aankwam, was mijn vrouw al in de recreatieplas aan het zwemmen. Ik werkte daar een droogtraining af. We gingen na een halfuurtje tegelijk huiswaarts.
Thuis dekte ik de tafel om na het uitzweten te gaan douchen. Voor het ontbijt mat ik voor de tweede keer het gewicht en de bloeddruk. 

Het Bourgondische leven in Brabant werd deels teniet gedaan. Het gewicht op de weegschaal daalde van 69,3 naar 68,4 kilo. De bloeddruk daalde van 125 om 70 naar 117 om 64. Tijdens het sporten gaat deze flink omhoog om daarna onder de eerdere meting te dalen.
Na het ontbijt fietste ik naar IJshal De Vliet waar ik de modderstappen met een trekker van de geschilderde betonvloer af moest zien te krijgen. Dat kon eigenlijk alleen goed, waar de baan nog nat was. En op de plekken, waar nog water stond, zag het er nog strak uit, maar op sommige drooggevallen stukken zag je wat blaasjes in de verflaag.

Ging je daar met een te droge trekker overheen, dan zouden de bellen open kunnen scheuren en kwam het beton tevoorschijn.

Ik zorgde ervoor, dat ik met ruim voldoende water werkte. Dit leidde ertoe, dat deze klus op pootje baden begon te lijken. Vanaf half 11 liep ik dan ook met natte poten rond. Nu was het in de IJshal een graad of 20, dus een aangename temperatuur. 

De klap kwam pas, toen ik om 3 uur naar buiten ging. Na het pootje baden was het ineens bijna tropisch en lokaal zelfs tropisch.

Om de dag in stijl af te sluiten te sluiten ging ik 's avonds met mijn vrouw naar de volkstuin. Planten water geven....

Geen opmerkingen: