woensdag 6 september 2023

Biesbosch

Ontspannen verlieten we om half 8 de echtelijke sponde. Alle bagage stond al klaar, dus we hoefden alleen nog maar op te laden na het ontbijt. Om 9 uur was dat het geval en brachten onderweg naar onze eerste bestemming een emmertje courgettesoep naar Ada's ouders. Via de Vogelplas en Leidschendam trapten we via Nootdorp en het Delftse Hout om via Delft en Zweth naar Rotterdam te pedaleren. Daar werden opa en oma om 11 uur verwacht voor de koffie en thee.
De vijfjarige kleinzoon boog zich over de kaart van Rotterdam en omgeving en de bijna tweejarige kon natuurlijk niet achterblijven. Van hen kregen we wat adviezen. Het deed ons denken aan onze zoon, die op die leeftijd ook altijd in de atlassen dook.
Met een geleende slaapzak vertrokken we na deze gezellige onderbreking om verder te fietsen. We reden naar de Maastunnel. De roltrap naar beneden ging met een bepakte fiets net aan, maar met een bepakte fiets omhoog leek ons vrij link. We namen de lift. 

In Rotterdam-Zuid was het zoeken naar de goede knooppunten. Er waren diverse nieuwe knooppunten tussen gekomen, zodat we ons moesten verdiepen op welke plek we zaten en waar we uit wilden komen.


Via Rhoon kwamen we bij de Rhoonse grienden, waar we op een bank ons brood aten. 

We wilden langs de Oude Maas verder fietsen, maar helaas was er bij Carnisse een wegomlegging via de polders. Over de Portlandse Zeedijk onder Barendrecht vervolgden we de Maasroute. Langs Heerjansdam reden we tot vlak voor Zwijndrecht, waar we het pontje naar Puttershoek namen.

Daar kwamen we uit bij Café 't Veerhuis.

Het was het toenmalige woonhuis van voormalig Europees kampioen, wereldkampioen en Olympisch kampioen Kees Verkerk.


Deze historische herberg bracht schaatshistorie voort. Kees Verkerk en Ard Schenk waren samen de naamgever van het tijdperk van Ard en Keessie.

Op het terras van "'t Veerhuis" namen we uiteraard een ijsje.

Van het haventje van Puttershoek reden we door het centrum, waar we bij de afslag naar 's Gravendeel moesten we wachten op een stoet oldtimers. Via de Kiltunnel staken we de Dordtse Kil over.
Langs de rand van Dordrecht reden we naar de Biesbosch toe.Langs de Nieuwe Merwede trapten we naar het veerpont toe.

Om 5 over 5 staken we met de "Blue Amigo" de Nieuwe Merwede over, waarna het nog maar 3 kilometer fietsen naar natuurcamping "De Knotwilg" was.

De trekkershut "De Zeearend" had een fantastisch uitzicht op nationaal park "De Biesbosch".
Na 94,74 kilometer fietsen op deze warme zondag laadden we de fietsen af.
Ik ging wandelend naar de naburige camping om met 2 Hertog Jan terug te komen. We zijn immers in het Brabantse land.

We aten wortel met hummus en rijst met kikkererwten en yoghurt met stracciatella.


Op deze stille avond met een prachtig uitzicht kregen we ook nog eens een prachtige zonsondergang.


De muggen verdreven ons. We gingen "De Zeearend" in.

Geen opmerkingen: