maandag 25 september 2023

Funbaan

Vanmorgen fietste ik mijn inmiddels gebruikelijke ritje naar IJshal De Vliet om een handje te helpen bij het klaarmaken van de ijsbaan voor het schaatsseizoen, dat voor de deur staat.

Wiemer Sjoerdsma vroeg mij om de funbaan een aantal keren van een nieuw laagje water te voorzien. Daarbij kreeg ik de hulp van Ava. Nu kun je niet constant doorgaan. Het water heeft de tijd nodig om aan te vriezen. Als het drooggevroren was, dan gingen we met de brandspuiten een nieuw laagje aanbrengen op de funbaan.

In de tussentijd veegden we wat bouwstof weg op de looproute rond de kunstschaatsbaan of namen we een theepauze of een lunchpauze. Rond half 2 ging Ava na een rondje spuiten weg, daar ze nog moest werken. Ik ging naar de 250-meterbaan, waar ik met de hamer subtiel wat stalagmieten sloopte.

Aansluitend spoot ik op de plekken, waar de Mammoeten niet zo makkelijk bij konden, vooral bij de opstapplaats en de plek, waar je de 250-meterbaan verlaat.
Jos Arts had mij gevraagd om boven de smalle doorgang voor de tribune te vegen. Na afspraken over de secundaire arbeidsvoorwaarden ging ik aan de slag.

Na de doorgang geveegd te hebben, spoot ik nog eenmaal de op- en de afgang, waarna ik de slangen bij de funbaan wegruimde. Het was inmiddels kwart over 3. Ik fietste naar huis, waar ik mijn goede hardloopschoenen aantrok en liep 5 kilometer naar mijn schoonouders toe.
Het was net zo warm als gisteren, maar het voelde door de bewolking een stuk frisser aan. Met de fiets, die ik op moest halen, reed ik naar huis toe. Voor de aangemelde proefrijders gaat het schaatsseizoen morgenochtend echt beginnen.

Geen opmerkingen: