dinsdag 19 september 2023

Spuiten op Prinsjesdag

Veel mensen gebruiken Prinsjesdag om hun gal te spuwen. Samen met Sjaak Stuijt en Aad Kleijweg deed ik wat positievers. We waren de hele ochtend bezig met water spuiten op de nog dunne ijsvloer in IJshal De Vliet.

De temperatuur was eindelijk weer op normaal niveau na de extreme hitte in eind augustus en de eerste helft van 2023.

Voor het leggen van een ijsvloer was dit wel zo prettig. Jan van Rijn reed met de Mammoth een rondje over de 250-meterbaan, terwijl het trio spuitgasten de krabbelbaan en de shorttrackbaan van een laag water voorzag.

Na een koffie- en theepauze werden de rollen omgekeerd en zochten de spuitgasten het hogerop. Doordat de vloertemperatuur op 8 graden onder nul was gekomen, konden we eigenlijk gewoon doorgaan met spuiten. Zodra we rond waren, was de baan al weer droog en konden we aan een nieuwe ronde beginnen. Wat dag aangaat was het een groot verschil met de Leidse IJshal, waar we vaak lang moesten wachten tot het water was bevroren.

Om 1 uur hielden Aad en Sjaak het voor gezien. Ik at mijn boterhammen op en begon aan nog een rondje op de 250-meterbaan. Althans, dat was de intrinsieke bedoeling. Halverwege kreeg ik het verzoek om te stoppen. Bij de kassa had men lekkage en men wilde uitzoeken, waar het lek vandaan kwam.

Tsja, dat is ook een jaarlijkse traditie, die hoort bij Prinsjesdag: uitlekken....

Geen opmerkingen: