donderdag 28 september 2023

Relatiedag

Het was een drukke dag vandaag. Rond 9 uur fietste ik naar de IJshal De Vliet op deze bewolkte maar droge dag. Ik moest nog even wat pakken uit een magazijn boven, maar om op de 250-meterbaan te komen moest ik een flinke omweg maken. Daar op dat moment net een dweilpauze begon, kon ik me een flinke wandeling besparen door mijn kluunschaatsen aan te klikken bij de enige opening in de boarding.

Toen de Mammoth gepasseerd was, stak ik de baan haaks over en wachtte net als de 50 aanwezige schaatsers netjes op het moment, dat de baan weer werd vrijgegeven.

Te midden van een een hoop blije mensen begon ik aan een serie van 80 rondjes, waarbij ik met diverse mensen rustig rijdend even bijkletste. Ik moest me een beetje sparen, want vanmiddag moest ik ook nog ruim een uur schaatsen. 
Bij het afklikken van de ijzers kwam ik er achter, dat ik 20 kilometer had geschaatst met een hoge en een lage noor....

Bij het turnen zou je zeggen: "Een brug met ongelijke leggers".
Na mijn schaatsen uitgedaan te hebben, wandelde ik rustig langs de 3 ijsbanen. Even de bezems, stoffers en blikken opruimen, die her en der in het pand stonden. Vanmiddag was een relatiedag van De Vries en Verburg, de bouwers van dit mooie sportcomplex. Zij zouden 's middags rondleidingen door het pand houden en dan staan bezems wat slordig.
Daarna lunchte ik om me vervolgens te gaan douchen in kleedkamer een en trok ik het schaatspak van De Vries en Verburg aan.

In deze kleding vergaderde ik met Willem van Vliet, Jan Annard  en Gon Schiereck over de schaatslessen in de schoolvakanties. Gon en ik gaan dat coördineren. Over ruim 2 weken is de herfstvakantie al... 

Tijd om rustig aan te doen was er niet, want één van de schaatsers, die om 5 uur zou komen rijden op de 250-meterbaan tijdens de rondleidingen van de relatiedag, haakte door een blessure op het laatste moment af. Met de nodige moeite lukte het om een vervangster te regelen.

Om half 5 druppelden de 10 schaatsers binnen, waarna we om 5 uur met zijn elven ruim een uur gingen schaatsen.

Aan de 80 rondjes van vanmorgen voegde ik er nog 70 aan toe. Al met al was het een prima training op deze relatiedag.
(Onderste foto's Carl Mureau)

Geen opmerkingen: