vrijdag 15 september 2023

Moergestel

De nacht was verbrokkeld. Toen we gingen slapen in "De Zeearend" was het nog warm in de trekkershut. Door het openstaande raam koelde het flink af. Halverwege de nacht draaide ik de slaapzak toch maar in de lengte, zodat mijn voeten warm bleven.

Om half 7 werden we wakker. Onder het ochtendrood gingen we al dauwtrappend naar het toilet. Met uitzicht op de Biesbosch ontbeten we, waarna we om 8 uur op de fiets stapten.
Over de dijk langs de Nieuwe Merwede en soms door het overloopgebied trapten we naar Werkendam. 

Daar verlieten we de Bandijk om over de dijk langs het Steurgat en stukken van de Biesbosch naar Hank te pedaleren. We zagen een paar buizerds en een roofvogel met een witte buik. Het bleek een visarend te zijn.

(Foto's Elshout Natuurfotografie via Vroege vogels)
Bij Geertruidenberg staken we de Bergsche Maas over om langs het Oude Maasje naar Waspik te rijden. 

Hier pikten we het fietspad over de oude spoordijk op tot Nieuwe Vaart, een stukje van de NAP-route. Een mooie laan vanaf dit deel van Sprang-Capelle voerde ons naar Kaatsheuvel.

Hier deden we wat inkopen alvorens onze stalen rossen weer te bestijgen voor een rit over de Loonse en Drunense Duinen.

In dit natuurgebied met zandverstuivingen, bossen en heide stond de hei nu mooi in bloei.
Via Udenhout reden we langs de doorgaande weg naar Oisterwijk en vandaar over een glooiende weg naar Moergestel, waar we ooit een folkfestival bezocht hadden.


Vandaar was het maar een klein stukske naar 't Stokske, waar minicamping "De Lindenhoef" lag. Hier hadden we 2 chalets gereserveerd. We wachtten hier tot Joep kwam, waarna we de bedden in chalet 2 opmaakten en samen lunchten op het terras in de schaduw. Bas en Nel kwamen weer een uur later.

Na ook chalet 1 ingericht te hebben, dronken we thee met elkaar en vertrokken voor een korte verkenningsrit door de omgeving.

We reden door de Oisterwijkse bossen langs de vennen om uiteindelijk op het terras van "De Venkraai" te belanden. Daar proostten we een tweetal maal op elkaars gezondheid met Nillis 0,0, een cappuccinno, een gemberbier een een paar Haarense Narren.

De lachsalvo's schalden over het terras. In twee groepjes reden we terug naar camping "De Lindenhoef", waar we wat utterden voordat Bas de tortelloni verde met tonijn en groene groenten maakte op deze zwoele nazomeravond. 
Met een afzakkertje achter de kiezen zochten we om 11 uur het bed op. Na 60 kilometer fietsen op deze warme dag kwam de slaap snel.

Geen opmerkingen: