woensdag 20 september 2023

De roos

We hadden eergisteren een verzoek gekregen om vanmorgen te komen helpen met het leggen van de rozen voor het curling.

Een zevental vrijwilligers was vanmorgen om 9 uur aanwezig voor deze klus, maar er zat een kleine kink in de kabel. De rozen, die geleverd waren, waren van crêpepapier, En dat leverde een kleine complicatie op. Als crêpepapier eenmaal op de plek ligt en het nat is, dan krijg je het nooit meer weg.

Normaal gesproken heb je kunststofrozen. Als die niet op de goede plek liggen, kun je die nog verschuiven en dan vastmaken door er water over te spuiten, zodat het vastvriest. Bij de papieren versie is dat onmogelijk.

De specialist, die de baan uit ging meten, had slechts een tweetal vrijwilligers nodig. Met Jaap Kroes en Fieke de Kluis ging ik op de 250-meterbaan een rondje spuiten met de brandslangen. Ruud Vermeulen en Wim Notenboom deden eerst een klus achter de schermen om na de koffie en thee te beginnen met het wegwerken van de kleine beschadigingen in de verfvloer en modderpoten in het ijs door het aanbrengen van een laagje witte verf op het ijs van de ijshockeybaan. Na de theepauze ging ik hen helpen.

Jaap vroeg aan mij, of het een Picasso of een Van Gogh was?|

"Eerder Karel Appel", antwoordde ik: "Ik rotzooi maar wat aan!"
Rond kwart voor 1 namen we een lunchpauze, waarna we 's middags verder gingen, waarbij we de blokjes van het shorttracken keurig mis hielden. Inmiddels vorderden de rozen op de funbaan ook.
Met een gieter met water waren de rozen vastgelegd.


En nu maar wachten op het eerste schot in de roos.

Op de 250-meterbaan had de eerste schaatser gisteren op nog een centimeter ijs gisteren zijn eerste rondjes gereden. Jan de Haas had de primeur op deze ijsvloer. Nota bene in een korte broek!

Wat dat aangaat bevindt deze vrijwillige ijsmeester zich in goed gezelschap. Kees Verkerk ging hem voor.

Om 3 uur fietste ik naar huis, waar ik een geleende fiets terugbracht naar mijn schoonouders.

Hardlopend legde ik de 5 kilometer naar huis af. Een mooie afsluiting van een dagje klussen in IJshal De Vliet.

Geen opmerkingen: