dinsdag 12 september 2023

Schoonvegen

Vanmorgen fietste ik naar IJshal De Vliet om te helpen bij het voorbereiden van de nieuwe ijsvloer. Mijn taak was het om voor de tweede dag op rij met de trekker de 250-meterbaan nog beter dan gisteren van modderstappen te ontdoen.

Helaas waren er wat nieuwe voetsporen te ontwaren, dus deels moest ik opnieuw beginnen. Het had af en toe wel wat weg van een maanwandeling, daar je voorzichtig moest laveren om de op sommige plekken nog natte verflaag te beschadigen door te hard te boenen en de verdunde modder wederom weg te vegen.


Dat gevoel moet de Haagse politie ook gehad hebben, toen ze voor de vierde dag op rij te maken kregen met een blokkade van Extinction Rebellion op de A12. In politiejargon: schoonvegen.
Met ruim 40 jaar milieuactivisme gebeurde helaas, wat vroeg of laat zou gebeuren bij een marathonblokkade: omstanders gingen zich ermee bemoeien.

Helaas moest een journalist van Omroep West het ontgelden bij een kort lontje. 

Best Openbaar Ministerie, voordat u uw straatje schoon gaat geven door mij excuses aan te moeten bieden voor onterechte beschuldigingen voor aanwezigheid bij een klimaatdemonstratie: ik was er vandaag niet bij in Den Haag.

Ik was in Leiden in IJshal De Vliet van 9.00 tot 15.00 uur om de 250-meterbaan schoon te vegen. Er waren getuigen aanwezig. Morgen ga ik daar stofzuigen.


Tot zover deze huishoudelijke mededelingen.

Geen opmerkingen: