zondag 24 september 2023

Waterspeeltuin

We werden om een uur of 7 wakker. Onze kleinzoons, die twee dagen kwamen logeren, waren toen wakker. Het is wel eens vroeger geweest. De jongste kwam rustig om half 6, dus 7 uur was een alleszins redelijke tijd.
Bij het ravotten verrekte opa een spiertje in zijn rug. Ja, dat krijg je als je in een ongemakkelijke houding een kind optilt. Het risico van het vak. De vakbond voor oppasgrootouders zal er bij de komende CAO-onderhandelingen een aandachtspunt van maken.

Na het ontbijt maakten we ons reisvaardig. Alles werd ingepakt wat mee moest. Ada had de jongste achterop en de vijfjarige reed op zijn fietsje naar "De Kleine Leeuw" in Voorschoten, waar we om 11 uur met mijn schoonfamilie hadden afgesproken. Daar konden we met elkaar wat drinken, waarna we met de hele club een wandeling maakten.  Daarna streken we neer bij de waterspeeltuin, waar de kleinzoons zich uitstekend vermaakten met de waterpomp en vooral met de grote plas in het zand. De jongste ging er met speels gemak languit in het modderige water liggen.

Gelukkig was het in het zonnetje en uit de wind warmer dan de thermometer aangaf.

Terwijl wij zaten te picknicken vermaakten de jongens zich prima met het water en leek het wel, of de jongste zijn eerste zwemles had met kleren aan. Die kunnen thuis zo de wasmachine in.

Nadat de kleinkinderen naar huis waren vertrokken, maakten we nog een grotere wandeling over het grote terrein van Van der Valk en door park "Rosenburgh", waarna ieder zijns weegs ging. Wij deden dat via de volkstuin.


Thuisgekomen zag ik, dat de klassieker Ajax-Feyenoord definitief gestaakt was na vuurpijlen in de 55e minuut. De Rotterdammers leidden toen met 0-3. Nu laait de discussie weer op over wanneer het restant van de wedstrijd moet worden ingehaald.

Als Ajax-supporter zeg ik: Nooit! Willen we van het voetbalvandalisme afkomen, dan is het definitief verliezen op het moment, dat jouw supporters voor de derde keer een wedstrijd laten staken, het enige dat werkt. 

Je hoeft dit maar een paar keer te doen en dan weet men, dat je je eigen club benadeeld door je te misdragen. Dat is natuurlijk al jaren zo, maar als men er telkens mee wegkomt....

Geen opmerkingen: