maandag 11 september 2023

Een droogtraining langs de A4

Ver weg van de A12 was vanavond de droogtraining van de IJVL en de VIJL onder leiding van Peter Daleman. Desondanks was de derde droogtraining op rij vlak bij een Rijksweg: de A4. Veiligheidshalve had ik mijn schaatsen maar thuis gelaten....

Na een korte regenbui fietste ik met Jos Drabbels naar de skeelerbaan, waar een jeugdwedstrijd werd gehouden met enorme verschillen tussen de kinderen. De techniek verklaarde alles.

Wij liepen langs de A4 naar het strandje bij de Does, waar alle spiergroepen werden losgemaakt. Daarna liepen we naar het fietspad langs de Does, waar we met 10 man af en toe over de volle breedte oefeningen als de ganzenpas uitvoerden.
"Bert blokkeert het fietspad", kreeg ik te horen. 
Toen er even later een man met 2 emmers langs wandelde, kon ik de opmerking pareren: "Jullie weten het nog niet, maar dat is de lijm, waarmee jullie straks aan het fietspad worden vastgeplakt."

Op wat spetters na verliep de droogtraining droog. Zoals gebruikelijk was het een pittige training. Maar daar komen we ook voor. De conditie voor het schaatsseizoen wordt toch in de zomerperiode gekweekt. En dat doe trainer Peter Daleman heel goed!

Geen opmerkingen: