dinsdag 25 maart 2014

Obamacare

Het was een heldere lucht uit de poolstreken, die Nederland een maand of 3 te laat bereikte. Zodoende vroor het licht, hetgeen we de hele "winter" gemist hebben.

Meteen na het ontbijt ging ik om half 9 hardlopen. Ik liep naar de Haagsche Schouw en vandaar over het fietspad richting Maaldrift. Hoewel het erg rustig was, was het toch drukker met auto's dan gisteren.
Op een gegeven moment viel het stil op de A44 en even later zag je een kolonne motoragenten, dan even niets en dan een stuk of 5 zeer dure wagens over de snelweg flitsen.

Een paar minuten later reed er weer gewoon verkeer. Ik liep intussen door naar de volkstuin, waar ik de planten uit de kas water ging geven. Met het zonnige weer van de afgelopen dagen kan het in zo'n kas wel 25 graden worden, dus dan kunnen de planten wel wat vocht gebruiken.

Na deze taak verricht te hebben, liep ik door naar de A44 net ten noorden van het Rozenplein. Het was er redelijk druk. Ik vroeg aan een man met een fototoestel: "Is Obama al langs gekomen?"
"Nog niet", kreeg ik als antwoord: "Maar dat zal niet lang meer duren. Hij is een minuut of 5 geleden uit Noordwijk vertrokken."
Aan de helicopters in de lucht en de A44, die beide kanten op autovrij werd, was te zien, dat the President of the USA in aankomst was.

Toen een motoragent op ons af kwam om ons vriendelijk te vragen, of we niet in de perken wilden gaan staan, wisten we, dat het niet zo lang meer zou duren, voordat Barack Obama langs zou rijden.
We voldeden maar aan het verzoek.
"We staan zeker in zijn uitzicht", zei ik, toen de motoragent op een meter of 50 van ons uitkeek over de zeer stille snelweg.
Maar we hadden verder een goede plek. We stonden eerste klas. Maar ja, we hadden er via de belastingen genoeg aan meebetaald.

In deze stoet reed "The Beast" mee, de 8 ton wegende als personenauto vermomde pantserwagen.

Obama werd begeleid door een stoet volgauto's. Het geheel had veel weg van de stoet, die het peloton begeleidt bij de Tour de France.
Het was een duur gevolg, dat zorg droeg voor Barack Obama. Nu snap ik, waarom jaloerse Republikeinen klagen over de dure Obamacare.

Na het passeren van de stoet kwam het verkeer weer op gang, zowel op de A44 als op de parallelweg, waarop ik mijn trainingsloop van 10 km vervolgde. Af en toe was het op de parallelbaan drukker dan op de snelweg zelf.
Onderweg vroeg ik me af, wie er eerder bij het einddoel van deze rit aan zou komen, Bacack of Bert?

Geen opmerkingen: