zondag 9 maart 2014

Winterbiatlonloop

Vorig jaar heb ik met Hans Boers als voorbereiding op de winterbiatlon vanaf mijn huis het parcours van deze feestelijke afsluiting van het schaatsseizoen gelopen. Dit was ons goed bevallen.

Gisteren moest ik deze winterbiatlonloop in mijn eentje doen. Hans loopt vandaag de 10 km bij de City-Pier-City. Maar dat deerde mij niet. De voorbereiding op de marathon van Leiden is vorige week van start gegaan met de 15 km van de Hardloopwinkel Roadrunnersloop.
Het was heerlijk weer om te lopen. De temperaturen waren die van april.

Gezien de temperaturen had ik alleen een trainingsjack en een trainingsbroek aan. Maar zelfs dat bleek te warm. Gelukkig kun je altijd je mouwen opstropen. En met wind in de rug de rits van het jack gedeeltelijk open zetten. Tegen de wind in, was dat echter wel te fris.
Langs de Schenksloot liep ik naar de Haagsche Schouwbrug om over de Rhijnhofweg naar de Torenvlietbrug te lopen. Over deze hoge brug passeerde ik de Rijn, liep ik door naar het viaduct over de Tjalmaweg om tussen de kassen door weer terug te lopen naar de Torenvlietbrug.
Ter hoogte van Corpus ging ik onder de A44 door om via het biosciencepark en het fietspad langs de Plesmanlaan naar de Vondellaan te lopen. Mijn flesje water was leeg, dus dit kon ik vullen bij de Leidse IJshal.
Hier was het heel druk. Er werden door de IHCL georganiseerde landelijke shorttrackwedstrijden gehouden.

De in het pak van Jong Oranje gehulde Koen Slootweg, één van de vele talenten, die in de IJshal het schaatsen heeft geleerd, reikte de prijzen uit.

Toevalligerwijze hoorde ik van ijsmeester Jan van Rijn, dat er dinsdagochtend gefilmd zou worden in de Leidse IJshal. Nu was het door het mooie weer de afgelopen week erg rustig, dus ik kon nu een mailtje de deur uit laten gaan naar de "Krasse knarren", zodat niet een half lege ijsbaan gefilmd zou gaan worden.
Via het parcours van de winerbiatlon liep ik daarna naar de Haagsche Schouwbrug en vandaar verder naar huis.
Met een kilometer of 14 training voor de ruim 10 km van volgende week bij de winterbiatlon van de IJVL is er in ieder geval sprake van een gedegen voorbereiding.

Geen opmerkingen: