dinsdag 25 maart 2014

Ottavio Cinquanta

Vandaag werden we opgeschrikt door het bericht in De Volkskrant, dat ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta af wil van het allround-schaatsen, zowel bij de dames als bij de heren. Zowel het Europees kampioenschap als het Wereldkampioenschap zouden moeten verdwijnen van deze Italiaan.

Daarnaast wil Ottavio Cinquanta ook de 5 kilometer bij de dames en de 10 kilometer bij de heren, alsmede de spectaculaire 1000 meter, waarbij gemiddeld genomen harder gereden wordt dan bij de 500 meter, uit het Olympisch programma schrappen.
De uitspraak van meervoudig Olympisch en Wereldkampioene Ireen Wüst is mij uit het hart gegrepen: "Cinquanta is gek geworden!"
Het zou hetzelfde zijn als dat de voorzitter van de Internationale Atletiek Unie ervoor zou pleiten om de marathon en de tienkamp van het programma van de Olympische Spelen te halen. Zo iemand zou in een dwangbuis worden afgevoerd!
Gelukkig is Jan Dijkema, de vice-voorzitter van de ISU, het volledig oneens met Cinquanta.
Nu zou je denken, dat het wel met een sisser af zal lopen, maar ja, met Italianen weet je het nooit. Daar kunnen ze na het Fyra-drama bij de NS over meepraten.
Wat dat aangaat komt bij mij een ander verhaal naar boven, dat Nederland vele miljarden heeft gekost: Griekenland. Bij de invoering van de €uro voldeed Griekenland niet aan de voorwaarden. Ze zouden dus niet mee mogen doen. Er was echter één land van de G-7, dat nattigheid voelde: Italië.

Silvio Berlusconi was destijds premier van Bella Italia en dat land zou de zwakste schakel in de €uro-zone worden. Daar voelde deze gladjanus niets voor, dus hij eiste, dat Griekenland mee mocht doen met de €uro. Berlusconi kreeg zijn zin.
Nou, dat h€bb€n w€ gew€t€n....
Wat dat aangaat ben ik pas gerust, als Ottavio Cinquanta is afgetreden. Hoe eerder, hoe liever!
Het mag een vooroordeel van me zijn, maar ik heb niet bepaald een blind vertrouwen in Italiaanse topmannen.

Maar je mag nooit iedereen over één kam scheren, dus voor deze Italiaanse topzanger maak ik graag een uitzondering.

Voor ISU-voorzitter Ottavio Cinquanta heb ik dit heldere advies:

Geen opmerkingen: