donderdag 20 maart 2014

Stuifzand en pap in de benen

Na een lange nacht voelde ik me nog niet okselfris. Ik miste de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen op de televisie, daar ik om 8 uur al in bed lag.
Om half 9 zat ik op de fiets naar filiaal Hoornes/Rijnsoever, waar een ochtend georganiseerd was, waarop we uitleg kregen over diverse databases.
Het naar de Hoorneslaan fietsen ging vrij makkelijk, daar ik de wind in de rug had. Maar toen ik 's middags door de duinen naar "De Klip" fietste, moest ik toch uit een ander vaatje tappen.

Het was een heerlijke temperatuur. De lente begon vandaag echt met lenteweer. Maar wel met een harde zuidenwind. Dat was te zien aan het stuifzand, dat op een paar plekken over het fietspad acher de zeereep stoof.

Hier kwam duidelijk naar voren, dat ik nog niet volledig hersteld was. Ik had minder last van mijn keel, maar wel last van pap in de benen. Terwijl wielrenners met wind in de rug me tegemoet stoven, kwam ik op de stukken met klimmen en wind tegen af en toe nauwelijks boven de 12 km per uur. Nee, van de topvorm van zondag was niks meer over.
Maar ik maak me er op onze 31e trouwdag geen zorgen om. Een goed getraind lichaam kan een hoop hebben. Ik weet nog goed, dat ik eens een week voor een looptraining van 30 km me nog veel slapper voelde dan nu. Een paar nachten met veel nachtrust deed toen wonderen. Een geplande loop van 7 km werd toen 12 km en de 30 km ging het weekeinde erop gewoon "according to plan".

Vanaf "de Klip" kwam ik op weg naar de Stevenshof eerst Theo Schouten tegen, die aan het skeeleren was in de polder en even later Ans van Dijk, die net als ik genoot van het prachtige lenteweer.

Geen opmerkingen: