zaterdag 22 maart 2014

Middagdutje

Gisterenavond lag ik om half 9 in bed. Door de verkoudheid snakt mijn lichaam naar rust. Daar geef ik in de enige "rustweek" in mijn marathonschema maar aan toe.
Vanmorgen fietste ik naar de Hoorneslaan in Katwijk, waar ik in filiaal Hoornes/Rijnsoever mocht werken. Het was de hele ochtend lekker loperig, dus de tijd vloog om.
Halverwege de ochtend kwam een vader met 2 zoons, die gekleed waren in trainingspakken van de lokale voetbalvereniging. Eén van de zoons kwam vragen om voetbalboeken.
"Heb je verloren?", was mijn wedervraag.
De vader en ik moesten er hartelijk om lachen.
"Nee", kreeg ik als antwoord: "Hij moet nog spelen."

Op weg naar huis fietste ik langs Corpus naar de Rhijnhofweg. Hier werden alle auto's tegengehouden. De N206, beter bekend als de Tjalmaweg, werd door motoragenten verkeersvrij gemaakt.
Terwijl ik langs de stilstaande auto's fietste en de Rhijnhofweg opdraaide, hoorde ik een motoragent zeggen: "Nee, het is niet Obama, maar wel een andere deelnemer aan de Nucleaire top."

Met een legerhelicopter boven de A44 had het toch iets dreigends en intimiderends. Alvast een voorproefje van wat ons de komende dagen in de Leidse regio te wachten staat.
Thuis gekomen keek in naar de laatste ritten op de 3000 meter voor vrouwen op het Wereldkampioenschap Allround in Heerenveen. Daarna ging ik even op de bank liggen. Ik viel in een behoorlijk diepe slaap. Dit middagdutje had ik kennelijk nodig.
Ik besef, dat ik geluk heb gehad, dat ik niet een week eerder deze verkoudheid heb opgelopen. Ik kon zodoende pieken op het juiste moment, net als Jan Blokhuijsen en Koen Verweij, die samen weer een spannend kampioenschap allround uit gaan vechten.

Geen opmerkingen: