woensdag 26 maart 2014

Polijsten

De afspraak stond al een tijdje. Ik moest vanmorgen naar de mondhygiëniste en aansluitend naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle. Om 8 uur zat ik op de fiets naar de Oude Singel, waar ik mijn nieuwe fiets goed vast zette aan een hek vooraleer ik de tandartsenpraktijk betrad.

De mondhygiëniste was druk in de weer om het tandsteen te verwijderen, waarna de tanden gepolijst werden. Ik nam nog even in de wachtkamer plaats, waarin ik verder ging lezen in Trouw.

Om 9 uur mocht ik plaatsnemen op de tandartsstoel, waarbij ik eerst met Arthur van Winsen praatte over onze plannen om ons in het zomerseizoen conditioneel voor te bereiden op de winter van 2014-2015.

Want wie weet schaatsen we in december weer op de Gouwzee.

Daarna werd mijn gebit gecontroleerd en in orde bevonden. Over een half jaar wordt ik weer verwacht aan de Oude Singel. Hetgeen uiteraard niet betekent, dat ik mijn trainingsmaat tussentijds niet zie. De kans, dat wij elkaar op skeelers tegen komen, is aardig groot te noemen.
Om kwart over 9 zat ik op de fiets naar mijn werk in Katwijk, waar ik om 10 uur arriveerde. Via wat kruip-door-sluip-door-wegen kon ik zonder stoplichten tegen te komen van Leiden naar Katwijk fietsen.
's Avonds sleep ik voor de laatste keer dit seizoen mijn schaatsen. En net als de mondhygiëniste besloot ik de slijpbeurt met het polijsten.

Geen opmerkingen: