woensdag 12 maart 2014

Shorttrackmeiden

Gisterenavond was het behoorlijk druk in de Leidse IJshal. Niet eens zozeer met de vaste bezoekers van de dinsdagavond, maar vooral door enkele groepen anderen, die op het eind van het seizoen het gladde ijs aan de Vondellaan hadden ontdekt.
Onder hen was een groep van 4 jonge meiden, die aan shorttrack deden. Dit was duidelijk te zien aan het duo, dat in trainingsjacks van IHCL reden.
Het was een prachtig gezicht als de shorttrackmeiden een paar rondjes op snelheid reden, keurig in elkaars slag. Een aantal keren reden ze met de snelste groep met Mart Moraal en Ruud Vermeulen mee, andere keren reden ze als kwartet rond.

Als schaatstrainer kon ik met volle teugen genieten van de zeer goede bochtentechniek, waarover deze 12-jarigen nu al beschikten. Wat een souplesse!
Bij mij ging het wat minder soepel. Na 's ochtends al getraind te hebben in een soms pittig tempo, was het beste er wel af. Met het oog op de winterbiatlon van aanstaande zondag, waarvoor u zich nog op kunt geven, wilde ik 100 rondjes rijden.
Dat lukte, ondanks een lichte rugpijn, met gemak. Ik reed 55 minuten aan één stuk door, waarvan 3 kwartier op kop van het snelste peloton, dat regelmatig werd gedubbeld door een groep van 4 of 5 man, die af en toe vergezeld werden door 4 shorttrackmeiden.

Geen opmerkingen: