woensdag 19 maart 2014

Verkiezingskoorts

Vandaag werden de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Van de traditionele verkiezingskoorts was minder te merken dan bij voorgaande verkiezingen.

Zelf heb ik vanmorgen op een basisschool in de Stevenshof gestemd, waarna ik naar Katwijk fietste om op de Hoofdbibliotheek te werken.
Daar was het gezellig druk. De bibliotheek deed dienst als stembureau, dus het was veel drukker als normaal. Lekker veel reuring in een gemoedelijke sfeer. Wat dat aangaat zou het van mij iedere dag verkiezingsdag mogen zijn.
Ondanks alle voorspellingen over een record lage opkomst kon ik dat er tijdens mijn uitleendienst niet aan afzien. Het liep eigenlijk de hele middag lekker door met kiezers, maar inderdaad, de verkiezingskoorts ontbrak.
Bij mij ontbrak de koorts ook gelukkig, want voor de rest voelde ik me redelijk gammel. Verkouden, een beetje last van mijn keel, gevoelige spieren en een vermoeid gevoel. Kortom: gammel.
Gisterenavond lag ik al om 9 uur in bed en ik was zeer snel vertrokken. Zoals ik me nu voel is het onvoorstelbaar, dat ik zondag derde geworden ben bij de winterbiatlon van de IJVL.

Zondagochtend had ik al last van mijn rechterschouder. Het leek wel of ik een spier had verrekt. Ik schreef het toe aan het sjouwen van allerlei spullen op zaterdag.
"Maar ik hoef er niet mee te lopen", zei ik tegen de andere sjouwers. Hetgeen wel bleek uit het resultaat. Wat dat aangaat heb ik gepiekt op het juiste moment. Dat ik maandag slecht reed bij de clubwedstrijden in Haarlem had ik vooraf al ingecalculeerd.
Het lichaam geeft nu aan, dat het rust nodig heeft. Wat dat aangaat komt het goed uit, dat ik deze week een rustweek had gepland. Pas zondag ga ik weer een 10 km lopen in de aanloop naar de marathon van Leiden.
Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar vaak ben je vatbaar als je in topvorm bent. Zondag was ik in topvorm, nu ben ik in tobvorm.
Ik luister naar mijn lichaam en ga vanavond vroeg naar bed in de hoop er doorheen te rollen. De verkiezingskoorts ontgaat me helemaal, de gewone koorts hopelijk ook.

Geen opmerkingen: