zaterdag 4 oktober 2014

De Ron Kortekaas loop

Vanmiddag zou ik om half 3 bij de carpoolplaats van Den Deyl zijn. Ik had dat afgesproken met Hans Boers. Op weg naar de afgesproken plek bracht ik nog even "De zwemmer" van Zsuzsa Bánk naar mijn schoonmoeder met de mededeling "Bibliotheek aan huis".

Terwijl ik wachtte op Hans, kwam ik bij de Erik Hazelhoff Roelfzema tunnel Ron Kortekaas tegen, die met zijn vrouw de tunnel onder de A44 kwam uitgewandeld. Een maand geleden had Ron ons een prima hardlooptraining gegeven bij de niet zo droge droogtraining van de IJVL.
Het was de eerste keer na onze vakanties, dat Hans en ik weer samen liepen, dus we hadden een hoop te bepraten over zijn vakantie naar de Dominicaanse Republiek en onze fietsvakantie naar Praag. Hans kende de Schrammstein en omgeving ook.


Via de Landgoederenroute en de Horstlaan liepen we door Kroondomein "De Horsten" op deze nazomermiddag in oktober weer terug naar Den Deyl. Na een prachtige loop van 12 kilometer nam ik afscheid van mijn trainingsmaat en stond op het punt om de fietstunnel met het mooie mozaïek in te rijden, toen ik Ron Kortekaas aan zag komen lopen.

Deze op en top sportman zou morgen meedoen met de 15 kilometer van Wassenaar en liep "eventjes" naar de voetbalvelden van Blauw-Zwart om zijn startnummer op te halen. Ik fietste een stukje met hem op. Voor mij was het zodoende vandaag een echte Ron Kortekaas loop.

Geen opmerkingen: