dinsdag 7 oktober 2014

Unity FM

Het was de eerste keer dit seizoen, dat de "Krasse Knarren" vrij massaal naar de Vondellaan waren opgekomen. Met een man of 20 reden we onze rondjes. Daar het voor ongeveer de helft de eerste keer was, dat ze weer schaatsten, had ik er voor gekozen om hetzelfde schema als vorige week te hanteren.
Het bal werd in de Leidse IJshal geopend door Kees Borst, ooit Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs bij de veteranen. Voor minder doen we het niet.
Daarna mochten de Twee van Breda aantreden, gevolgd door "The Shoes": Jan en Henk Versteegen en Wim van Huis namen gedrieën de 15 rondjes voor hun rekening. Voor Wim was het toch een soort traumaverwerking, nadat hij in het Leidsch Dagblad had moeten lezen, dat hij er niet meer bij hoorde na 54 jaar trouwe dienst.

Bij de "Krasse knarren" was dit gezelligheidsmens zeer welkom.
De rest van de training verliep vrij gewoontjes tot we aan de 10 rondjes kwamen. Van de politiek moeten meer vrouwen in topfuncties komen. Wie ben ik om dat tegen te spreken. Vandaar dat Neeltje Messemaker en Marja van Vliet samen de 10 rondjes op kop mochten rijden.

Aan ons zal het niet liggen....

Toen we dachten, dat we klaar waren met onze 100 rondjes kwam Teun de Reede naar ons toe. Hij was om kwart voor 10 gebeld door Unity FM. Zij wilden in het nieuwsoverzicht aandacht besteden aan de shorttrackclinic, die de IHCL wilde geven op 11 en 13 oktober. Daarvoor wilden ze komen filmen.
Ik wist degenen, die hun schaatsen nog niet uitgetrokken hadden te overtuigen, dat ze nog wat langer op het ijs bleven. Zo reden we om half 11 met een klein pelotonnetje rond. Het was jammer, dat ze niet een half uur eerder waren, want een peloton van 20 schaatsers is toch wat indrukwekkender. Maar goed, het is niet anders. We maken graag reclame voor onze eigen IJshal op Unity FM.

Geen opmerkingen: