vrijdag 31 oktober 2014

Halloween on ice

Bij het kunstschaatsen is Hollywood on ice een begrip.

Vandaag kreeg ik te maken met een ander importproduct uit Amerika. Hoewel het oorspronkelijk het Keltische Nieuwjaar betrof, is Halloween in Nederland vooral bekend geworden door de Verenigde Staten en dan met name door Amerikaanse televisieseries.

Ik was nog maar nauwelijks aan mijn les voor de buitenschoolse sport begonnen in de Leidse IJshal, of de kinderen kwamen me melden, dat het vandaag Halloween was. Voor mij was het een fluitje van een cent om er het thema van de schaatsles van de maken, waaraan ik de oefeningen ophing.
Zo verschenen er oefeningen met spoken, heksen, mummies, vampiers, zombies en tenslotte een sluipende Dracula.

Voor de traditionele valoefeningen hadden we de vleermuizen, die ter aarde stortten. De zwarte kat, die achter een muis aan sloop en plotseling versnelde zorgde voor een prima glijstart. Kortom, ondanks dat Halloween een importfeest is, dat ons traditionele Sint-Maarten verdrongen heeft, fungeerde het prima als kapstok voor een gevarieerde les.

Bij de training van de IJVL kopieerde ik de oefeningen voor een groot deel. Ook de tikspelletjes aan het eind kwamen in het teken van Halloween on ice te staan. Zo besloten we de schaatsles met "Zombietikkertje": iedereen, die getikt was, veranderde eveneens in een zombie. Er schaatsten dus steeds meer zombies in het rond.

Bij het uittrekken van de schaatsen zat ik tussen leden van de Warmondse IJsclub. De vaste trainer was er niet. Een van de WIJC-leden vroeg aan de invaltrainer: "Ben jij streng tijdens de schaatsles?"
Voor hij had iets kunnen zeggen, was mijn antwoord er al uit: "Heb je zijn zweep niet zien liggen?"
Ach ja, ik was nog volledig in de sfeer van Halloween on ice.

Geen opmerkingen: