dinsdag 28 oktober 2014

Dit was de theorie, nu de praktijk

Gisterenavond was de laatste theorie-avond van de Schaats Instructie Cursus van de IJVL. De 9 aanwezige cursisten in de kantine van de ijs- en skeelerbaan van Leiderdorp mochten zich in groepjes van 3 buigen over opdrachten, die ze aan schaatsers zouden willen geven op het ijs.
Nu was het wel de bedoeling, dat iedere groep een ander onderdeel voor zijn rekening zou nemen. De groep, die de start uitwerkte, kwam met de glijstart op de proppen met aandacht op een hoge frequentie.

De tweede groep deed de slalom om pilonnen met de bedoeling om het schuin inzetten te bevorderen, terwijl de oefening van de laatste groep neerkwam op schaatsen in een smal slootje.

Op zaterdag 8 en 15 november vervolgen we de cursus met 2 praktijkavonden.

Vooruitlopend hierop passeerden wat videobeelden de revue, waarop de deelnemers schaatsers kregen te zien met de vraag: "Welke fouten zie je in de techniek en welke oefening zou je bedenken om deze schaatser beter te laten rijden?"

En dan de schaatstechniek, die pijn doet aan je ogen, maar waar je wel verschrikkelijk hard mee kunt gaan. Uit de Duitse Doping Republiek Gunda Kleemann, tegenwoordig beter bekend als Gunda Niemann, de vrouw met de snelste X-benen ter wereld.

Geen opmerkingen: