vrijdag 10 oktober 2014

Klappen met één hand


"Wat is het geluid van klappen met één hand?" is een zogenaamde koan. Een koan is een vraag, een verhaaltje of een raadsel, bedoeld om je in de war te brengen. Net als bij een filosofische vraag is er niet een goed of een fout antwoord. De vraag is alleen bedoeld om over na te denken en over te praten.
Gisterenavond kreeg ik in de Leidse IJshal te maken met een klap met één hand en ik kan u verzekeren: daar was weinig filosofisch of spiritueels aan.

Met een groep van een man of 8 haalden we een paar andere schaatsers in op het einde van een bocht. Een man met lange armen zwaaide zijn rechterarm net naar achteren, waardoor ik een klap op mijn voorhoofd kreeg en mijn Fryslân-muts bijna van mijn hoofd geslagen werd. Het is maar goed, dat ik niet zo lang ben, want anders had ik een heuse kaakslag gekregen. Nu bleef het gelukkig bij een schampslag.

Natuurlijk was ik eventjes geschrokken, maar voor de rest heb ik gisterenavond heerlijk gereden. Het was voor de eerste helft van oktober behoorlijk druk met een man of 40 op de buitenbaan. Ik kon een uur lang mee met de snelste groep met voornamelijk Nico als motor. Aan het eind van het uur begon ik wel een beetje te harken. Toen ik een vol uur meegereden had, verliet ik de snelle groep van een man of 6 en ging in mijn eigen tempo verder voor ik mezelf op zou blazen. Wat dat aangaat ken ik het klappen van de zweep.

Geen opmerkingen: