woensdag 22 oktober 2014

Storm and thunder

Eén van de mooiste nummers van de uit Voorburg, Leidschendam en Voorschoten afkomstige popgroep "Earth & Fire" is "Storm and thunder".

Gisterenavond ging ik met "Storm and thunder" naar de Leidse IJshal. Fietsend naar de Vondellaan werd ik halverwege overvallen door een onweersbui. Ik fietste maar zo hard mogelijk door, zodat ik zo kort mogelijk risico liep.
In de hal van de kunstijsbaan hoorde ik, dat iemand met zijn dochter afgelopen zaterdag naar wedstrijden op de Uithof was geweest. Ze konden alleen de 100 meter rijden: door het warme weer lagen de bochten eruit.
Op de Jaap Edenbaan was het niet veel beter. Pas vanmiddag om half 5 opende deze Amsterdamse kunstijsbaan haar poorten weer, nadat ze een aantal dagen dicht was geweest. Wat dat aangaat boffen we in Leiden maar met deze 200-meterbaan!
Het was behoorlijk druk op de ijsbaan ondanks de concurrentie van Barcelona-Ajax op de televisie.

We schaatsten met een kleine 50 rijders op de buitenbaan, terwijl bijna 20 schaatsers zich op de binnenbaan vermaakten. Ik zat bijna een uur vooraan in het peloton, dat af en toe gedubbeld werd door een snelle groep van een man of 5. In totaal heb ik ruim een kwartier kopwerk gedaan.
Het ging behoorlijk hard, maar nog harder was bij tijd en wijle het ritme van de regen.

Het kletterde soms zo hard op de ijzeren dakplaten, dat je de muziek uit de luidsprekers niet eens kon horen. Als we in dat ritme zouden kunnen schaatsen, dan verpulverden we ieder wereldrecord!
Ik wilde het uur volmaken in het behoorlijk hoge tempo, maar doordat ik zaterdag veel gewandeld had en ik 's middags in de bibliotheek van Rijnsburg moest werken zonder een goede zitgelegenheid, ging ik mijn rechterkuit voelen. Daar ik geen blessure op wilde lopen, temporiseerde ik, zodat ik al schaatsen met Paul de Kruijff kon praten, maar ook met Jurgen, die met zijn vrouw aan het schaatsen was en met een vrouw, die net als ik op kluunschaatsen reed. Zij is in training voor de Weissensee.
In de kantine aanschouwden Henk Distelvelt, Hans den Outer, Koos Zwaan en ik het hemels vuurwerk. Toen het om kwart over 10 even droog was, benutten we de gelegenheid om zonder "thunder" maar wel met storm naar huis te fietsen.

Geen opmerkingen: