zondag 12 oktober 2014

Donegal

Gisterenmiddag heb ik, terwijl de regen op het raam kletterde, voor het eerst dit seizoen mijn schaatsen geslepen. Na 9 keer schaatsen in de Leidse IJshal was dat zo langzamerhand wel nodig, ook al waten de schaatsen nog niet bot te noemen.
Om een uur of 3 fietsten Ada en ik naar Koudekerk, waar we bij Oscar en Annelies op visite gingen. We reden over het gedeelte van de marathon van Leiden, waar ik in mei de eerste wandelaars was tegengekomen.

We werden verwelkomd met een fluitconcert. De fluitist van "The Doggy Dike" was nog even aan het oefenen op zijn muziekinstrument.

Het was inmiddels droog en zonnig geworden, zodat we nog even naar de volkstuin van Koudekerk wandelden voor we aan tafel konden voor een heerlijke maaltijd. Daar we pas om 10 uur weer terugfietsten naar de Sleutelstad hadden we alle tijd om bij te kletsen over het wel en wee.
Daarbij kwam Ierland ook ter sprake. Oscar was met "The Doggy Dike" al 5 keer naar Eire afgereisd. Daar hij de meeste hoeken van het Groene eiland bezocht had, was het voor ons een mooie gelegenheid om te vragen, welk deel hij het mooiste vond. Zonder aarzeling antwoordde hij: "Donegal."


Nu is Donegal de county, waar Clannad vandaan komt.

Donegal gaat wat mij betreft de komende jaren prijken op onze "to-do-list".

Geen opmerkingen: