maandag 20 oktober 2014

Van beginnende schaatsers naar de gele trui

Vanmorgen begonnen de schaatslessen voor kinderen in de Herfstvakantie. Ik fietste naar de Vondellaan om in de Leidse IJshal schaatsles te geven aan beginnende schaatsers.
Doordat er niemand bij de tussendeur van de binnen- naar de buitenbaan stond, reden veel van de 62 kinderen meteen door naar de buitenbaan. Zodoende had ik samen met Annemarie op de binnenbaan maar een groepje van 4 kinderen.

Nu had dit nadeel wel het voordeel, dat je de kinderen veel individuele aandacht kon geven. De les werd dus iets minder speels dan op de beide foto's, die vorig jaar bij het vakantieschaatsen zijn gemaakt.

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt, dus de les was afgelopen voor je het door had.
Na de chocolademelk fietste ik naar huis om me om te kleden. Aansluitend trapte ik tegen de vrij stevige wind in naar huis. Op de Kooltuinweg kwam een groepje wielrenners me in vliegende vaart tegemoet gereden. Op kop van dit groepje met in hun gelederen "The Shoes", gaf Jan of Henk Versteegen het ritme aan. Het leek wel of ze op Esso Mix reden.

In het midden van deze wielrengroep ontwaarde ik de gele trui, die als gegoten zat om het ranke lijf van niemand minder dan Wim van Huis.

Maar ja, deze allround-atleet is dan ook gezegend met een wasbordbuik.


Geen opmerkingen: