dinsdag 14 oktober 2014

Lesvoorbereiding

Gisterenavond hadden we de voorlaatste theorie-avond van de door de IJVL georganiseerde SIC-cursus. Voortbordurend op de jaarplannen van vorige week maandag moesten de cursisten nu één les uit het jaarplan uitwerken.
Dit gaf een zeer gevarieerde staalkaart aan oefeningen. Na het doorlezen van de betreffende les volgde een vragenrondje met aansluitend af en toe een pittige discussie.

Zodoende leerde men kritisch kijken naar de eigen oefenstof en voorkwam men het hinken op twee gedachten.

Het leuke van zo'n cursus voor beginnende trainers is trouwens, dat deze debutanten af en toe met oefeningen komen, die bij jou als ervaren trainer nooit in je hoofd zijn opgekomen. Zo kwam Fieke de Kluis met een verrassende variant op het duwen van een schaatser, die in de "aaphouding" zit: het duwen van een schaatser, die in de schaatshouding op één been staat.

Dit lijkt me een zwaardere variant van het zo lang mogelijk op één been doorglijden. Terwijl je wordt voortgeduwd, zit je immers statisch op één been. Je bovenbeen zal aardig snel "vollopen". Wat dat aangaat is dit een uitstekende oefening: conditietraining en een technische oefening ineen.
Mij bekruipt het gevoel, dat ik deze oefening de komende maanden wel eens uit zou kunnen proberen in de Leidse IJshal.

Geen opmerkingen: