woensdag 24 december 2014

"Heb je nog meer bizarre fantasieën?"

Na de 1000 rondjes van Leiden uitgereden te hebben, ging de knop bij mij om. Ik bereidde me mentaal voor op mijn volgende rol: die van rendier.

Vandaag was dan de grote dag.

Onder het toeziend oog van de Kerstman mochten de geboren en getogen Vennepers Maup Honcoop en Bert Breed de slee, waarop hij was gezeten, voortbewegen.


De rendieren waren het er onderling niet helemaal over eens, of ze met de slee de slalomproef zouden doen.

Tot grote opluchting van de Kerstman zagen de rendieren daar vanaf na een rondje over de binnen- en de buitenbaan. De schaatslessen aan 145 kinderen konden gaan beginnen.
Samen met Jacob had ik een groepje van 12 kinderen. In verhaalvorm kwamen we de hele les. We begonnen met een wandeling naar het bos, waar we een boom uitzochten, die we kapten. Uiteraard viel deze: de kinderen dus ook. We sleepten de boom mee naar huis, waar deze onder de deur door moest, waarna we hem in de kamer opzetten, klaar om versierd te worden met ballen, lichtjes, slingers en uiteraard de piek.

Jacob mocht als kerstboom fungeren. In een kring om hem heen zongen we "Oh dennenboom". Het aansluitende "De boom wordt hoe langer hoe dikker" ging de mist in, het enige smetje op deze laatste schaatsles voor Kerstmis.
Ik rehabiliteerde me meteen met de Kerstdis van Kerstmis. Het begon met het snijden van de groenten, het koken en roeren in een grote pan, het dekken van de tafel, het uitgebreide eten, waarna we zo'n dikke buik hadden, dat een toiletbezoek strikt noodzakelijk was. Helaas was deze bezet.

Geïnspireerd door Dommelvolk met de zinsnede "Begint uw broek vast af te stropen, anders zal het uw pijpen nog uit lopen" moesten de kinderen hun broek vlak boven de enkels vasthouden, terwijl ze schaatsten. Na een serie andere oefeningen rond het "toiletbezoek" vroeg Jacob aan mij: "Heb je nog meer bizarre fantasieën?"
Nou, dat valt best wel mee. Het laatste deel kwamen we aan de cadeautjes toe. Daartoe moesten de kinderen onder onze gespreide benen door kruipen, waarna de "cadeau's" werden uitgepakt. Zelf begon ik met jongleerballen, waarna een auto, Lego, een haarborstel, bodylotion en zowaar ook schaatsen als Kerstcadeau in diverse oefeningen uitmondden.
Met de bizarre fantasieën valt het wel mee. Toch?

Geen opmerkingen: