woensdag 24 december 2014

Dinsdagavondtraining

Een jaar of 34 was de dinsdagavond mijn vaste trainingsavond. In de zomer was er de droogtraining van de IJVL, in de winter ging ik naar de Leidse IJshal aan de Vondellaan.
Een paar jaar geleden stopte de dinsdagavondtrainingen van de IJVL, terwijl ik door een nieuw rooster op mijn werk tegenwoordig dinsdagochtend vrij ben. Dan ben ik coördinator bij de "Krasse knarren". Het schaatsen op dinsdagavond is dan een leuk extraatje.
Dit seizoen kwam er niet veel van. Aan het begin van het schaatsseizoen was ik maandagavond al op pad voor de SIC-cursus. Daar ik op donderdagavond werk en op vrijdag pas om 7 uur thuis ben van twee uur schaatstraining geven, vond ik het wel goed zo. Ik ga er maar van uit, dat mijn vrouw het leuk vindt, dat ik af en toe thuis ben.
Nadat de cursus was afgelopen, gooide een zware verkoudheid roet in het eten. Na het herstel zat het te dicht op de 1000 rondjes van Leiden. Rust houden was beter dan nog even wat "bijtrainen".

Maar na 's ochtends de rolcontainer ontweken te hebben, fietste ik 's avonds wederom naar de Vondellaan, waar op een gezellig drukke baan een man of 50 hun rondjes draaiden op de buitenring. Er reed een snelle groep van een man of 8 en 2 pelotons van 10 á 15 man. Ik heb bijna een uur rondgereden in het snelste peloton pal achter kopman Rein Knetsch, die weer helemaal de vorm van een paar jaar geleden te pakken heeft. Een vol uur hield ik het op de tweede plek vol, waarna ik me af liet zakken. Het lichaam gaf aan, dat ik genoeg had gedaan.
Ik reed uit en praatte met Jurgen Kok, de maker van dit filmpje.

Samen reden we nog een rondje of 20 achter Wierd Wagenmakers: rustig maar geconcentreerd op techniek schaatsen. Het is altijd goed om te proberen om de slag van een goede schaatser te kopiëren.
Met Mart Moraal, die weer helemaal terug is met een fantastisch tempo, en Koos Zwaan nam ik een afzakkertje in de kantine. Het was weer een ouderwets gezellige dinsdagavondtraining.

Geen opmerkingen: