vrijdag 12 december 2014

Mini-Elfstedentochten

Nadat vorige week vrijdag de schaatslessen voor kinderen geen doorgang vonden in verband met Sinterklaas, stond er vandaag een bijzondere schaatstraining op het programma: de Mini-Elfstedentocht. Of eigenlijk meervoud, want zowel bij het uur van de buitenschoolse sport als dat van de IJVL gingen we aan de slag met deze stempelkaarten.

Er waren met banken dwars op het rechte eind slalomplekken gecreëerd, terwijl in 1 bocht met 4 ijshockeydoelen 2 "bruggetjes" gebouwd waren. Hier moesten de kinderen onder de grote blauwe kussens door glijden. Hier werd ik als een soort poortwachter geposteerd.
Om 4 uur zetten we een parcours uit op de buitenbaan van de Leidse IJshal.

De snelle kinderen moesten 3 rondjes schaatsen alvorens ze klûnend langs de kapstokken een stempel op konden halen, de kinderen van de binnenbaan 2 rondjes en de langzaamste kinderen hadden genoeg aan 1 rondje voor een stempel.
Het was een prachtig gezicht. Naarmate de Mini-Elfstedentocht vorderde zag je de konen roder en roder worden. Met positieve opmerkingen moedigde ik de kinderen aan om door te zetten. En dat deden ze. Aan het eind van de les hadden ze allemaal de benodigde 12 stempels. Ook degenen, die 2 maanden geleden nog met een rekje aan de schaatsles begonnen. Hier geniet je als trainer nog het meest van!
Aan het slot werden 4 banken teruggezet en verhuisden de ijshockeydoelen naar de binnenbaan, waar ik met behulp van een dertigtal pilonnen een nieuw Elfstedenparcours uitzette.

Net als op de buitenbaan moesten met 2 ouders als stempelpost de snellen 3 rondjes afleggen voor 1 stempel en de rest 2. Ook hier veranderde de kleur van de konen naarmate de Mini-Elfstedentocht vorderde. Om 20 over 6 ruimden we alles met behulp van de kinderen netjes op. Hans Post, Gon Schiereck en ik hadden een makkelijke maar o zo gezellige training gehad.
Ik ben trouwens zeer blij, dat ik zondag niet 1000 keer onder het bruggetje van ijshockeydoelen door hoef....

Geen opmerkingen: