woensdag 24 december 2014

Rollende vuilcontainer

Gisterenochtend was het druk in de Leidse IJshal aan de Vondellaan. Er waren 145 kinderen op de schaatslessen afgekomen, die werden verzorgd door een twintigtal vrijwilligers.
Zelf had ik met Jacob een tiental kinderen onder mijn hoede. De gevarieerde les verliep soepeltjes zonder wegschietende schaatsijzers. Aan het eind van het uur schaatstraining deden we, zoals gebruikelijk, tikkertje.
Het meest bijzondere van deze schaatsles kwam na de koffie en warme chocolademelk. Ik fietste met John Val huiswaarts, toen we op deze zoveelste stormachtige dag in de afgelopen week werden geconfronteerd met een onverwacht gevaar. Ter hoogte van het Diamantplein stonden een stuk of 7 grote vuilcontainers, die net waren geleegd. Nou ja, stonden, de meeste waren door de wind omver geblazen.

Maar eentje niet. De wind kreeg echter wel vat op deze container en over het fietspad kwam deze plastic vuilcontainer met een behoorlijke vaart op ons afgerold. We moesten moeite doen om de container te ontwijken.
Om ongelukken te voorkomen zetten we dit rollende gevaarte in een hoek van de flat, waardoor het niet verder kon rollen. Misschien kan de gemeente waarschuwingsborden plaatsen om fietsers te wijzen op dit nieuwe gevaar op de weg!

Geen opmerkingen: