maandag 27 november 2017

Doggy Dike

Een paar weken geleden kregen we een uitnodiging voor een serie optredens van "Doggy Dike". Ons kwam 26 november het beste uit. Na een bezoek aan de Leidse Studenten Ekklesia lunchten we in het Plantsoen op een bank onder een prachtige plataan. Met de harde wind in de rug fietsten we naar Koudekerk, vanwaar we mee konden rijden naar Bodegraven, waar ons in een oud kaaspakhuis een gezellige middag met veel Ierse muziek wachtte.
De oefenruimte van "Doggy Dike" had behoorlijk wat weg van een Ierse pub. Met een stuk of 30 toehoorders luisterden we naar voor ons nieuw repertoire van de folkgroep, die we al diverse keren hebben zien optreden. Ze lieten zich van een heel andere kant zien.
Waar andere keren het "Dubliners"-gehalte vrij hoog was, werden we nu verrast met en vergast op prachtige ballades.

Tussendoor was er een heuse pubquiz, waarover ik niets vertel met het oog op degenen, die nog naar de volgende optredens gaan, hetgeen ik van harte kan aanbevelen.


De afsluiting was een van de meest meegezongen folknummers.
We reden met Oscar en Annelies van Wijk mee naar Koudekerk, waar we gezellig een vorkje meeprikten, terwijl we praatten over muziek en het prachtige Ierland.
We hadden op deze wisselvallige dag veel geluk met het weer. Het was droog en de wind was grotendeels gaan liggen.

Geen opmerkingen: