vrijdag 24 november 2017

Black Friday

Waar de term vandaan komt mag Joost weten, maar ineens was het vandaag "Black Friday".
De zoveelste zottigheid, die van gene zijde van de Atlantische Oceaan hierheen ik komen waaien. En dan doen we er gewoon aan mee. Zonder nadenken. Terwijl iedereen toch weet, dat Zwarte Piet volgende week vrijdag pas naar de Leidse IJshal komt om de schaatsles van de IJVL luister bij te zetten.
Maar goed, ondanks deze door de commercie veroorzaakte verwarring, fietste ik om half 4 naar de Vondellaan, waar ik met Hans Solleveld op de binnenbaan een groep van 20 kinderen had. De thema's waren diep zitten en langer doorglijden op één been.
Onze 11 jarige assistent-trainer Jelle had een voor mij nieuwe oefening. Vaak doe ik dan "de ooievaar", maar Jelle had een variant hierop: lang doorglijden terwijl je steun hebt van de schaatser naast je. Een uitstekende aanvulling.
Na in tweetallen poortjes gemaakt te hebben, waar onderdoor geschaatst moest worden, oefenden we op de buitenbaan glijstarts, Eerst over de volle lengte van het rechte eind, daarna vanaf de startstreep halverwege. In beide gevallen werd het voorgedaan door Jelle. Bij de startstreep halverwege zag je de acceleratie: in 10 meter van 15 naar 25 kilometer per uur. Hans en ik noemen hem gekscherend dan ook Snelle Jelle!
We sloten de schaatsles af met tweelingtikkertje op de binnenbaan, waarna ik na een korte pauze weer op mocht draven voor de training van de IJVL.
Samen met Bert Hoogeveen had ik de beginnersgroep. Halverwege de les splitsten we de groep, waarbij ik de snellere kinderen veel liet oefenen op pootje over. Met een klein groepje kun je veel individuele aandacht geven, Uiteraard sloten we de training af met tweelingtikkertje met alle kinderen.
Het was een leuke les. Ik zie geen enkele reden om deze vrijdag om te dopen in "Black Friday".

Geen opmerkingen: