zondag 5 november 2017

De eerste slijpbeurt

Voor de eerste keer dit seizoen was het nodig om mijn schaatsen te slijpen. Niet dat ze echt bot waren, maar na 5 weken schaatsen begonnen er toch een paar plekjes een beetje bot te worden. Buiten dat het veiliger is om met compleet scherpe schaatsen te rijden, is het makkelijker om schaatsen scherp te houden dan om botte schaatsen scherp te krijgen.
Voor de eerste keer kon ik de door Ben van Haastrecht geleerde manier in de praktijk brengen. Toen was het een stuk makkelijker, want doordat er een nieuwe ronding in de ijzers was gezet, was het opruwen al gebeurd. Nu moest ik dat zelf doen.
Ik ben netjes opgevoed. Zodoende leerde ik zoals de meeste mannen: "Vrouwen en kinderen eerst".
Vooral de toevoeging van Herman van Veen kon mij wel bekoren: "Vrouwen en kinderen eerst en als die door het mijnenveld zijn...."
Zodoende deed ik eerst de schaatsen van mijn vrouw en daarna die van mezelf. Ik moet zeggen, dat de methode Van Haastrecht uitstekend werkt. Binnen mum van tijd waren beide paren ijzers vlijmscherp en zonder bramen. Ik kan u deze andere manier van schaatsen slijpen van harte aanbevelen!

Geen opmerkingen: