vrijdag 10 november 2017

Op halve kracht

Vanmiddag had ik weer twee schaatstrainingen achter elkaar. Eerst voor de buitenschoolse sport, na een kwartier pauze voor de IJVL. Het voordeel hiervan is, dat je maar 1 training hoeft voor te bereiden om er 2 te kunnen geven.
Zo ook vandaag in de Leidse IJshal. Om kwart over 4 voegden Hans Solleveld en ik onze beide groepen samen, waarbij we beiden een deel van de training voor onze rekening namen. Daarnaast had ik ook nog eens een zeer jonge assistent-trainer. De 11-jarige Jelle had vorige week gevraagd, of hij mocht komen halen. Ik vond dat goed. Hij heeft een goede techniek en voor kinderen is het leuk om af en toe een ander kind het goede voorbeeld te zien geven.
Mijn deel van de training behelsde het terugsturen om daarna goed zijwaarts af te kunnen zetten.
Het tweede deel van de training gingen we met de 20 kinderen naar de buitenbaan, waar we de start goed konden oefenen met Jelle als voorbeeld. Vooral bij de rondjes op snelheid oogstte dit jonge IJVL-lid bewondering. Hij ging met 27 en zelfs eenmalig met 28 kilometer per uur de bocht in.
Bij de training van de IJVL had ik het nog makkelijker. Bert Hoogeveen wilde de training graag geven, zodat ik me over de kinderen, die extra aandacht nodig hadden, kon ontfermen. Ondertussen keek ik, hoe Bert het deed. Anders uiteraard. Het leuke hiervan is, dat hij ook weer heel andere oefeningen had. Na meer dan een kwart eeuw schaatsles gegeven te hebben, kreeg ik nieuwe oefenstof aangereikt, terwijl ik vandaag als trainer op halve kracht bezig was.

Geen opmerkingen: