maandag 13 november 2017

Wereldbekerwedstrijden

De Olympische Spelen van Pyeongchang werpen hun schaduwen vooruit.
Een van de kenmerken van de Winterspelen is, dat er altijd verrassingen zijn. Tijdens de eerste Wereldbekerwedstrijden in Heerenveen kwam dit tot uiting in de uitslagen. Waar de laatste jaren dit soort wedstrijden vaak een soort Open Nederlands kampioenschap waren, daar waren het dit keer met recht Wereldbekerwedstrijden, ook al was één land bij de vrouwen zeer dominant: Japan!
Van de 8 afstanden wonnen de Japanse vrouwen er maar liefst 6. Bij de ploegenachtervolging schonken zij "Thialf" met 2.55.77 eindelijk weer een wereldrecord.
Nederland wist slechts 2 afstanden winnend af te sluiten. Antoinette de Jong verrassend op de 3000 meter en Sven Kramer zoals vanouds de 5000 meter.
De breedte van de wereldtop bij de mannen werd prachtig weergegeven op de 500 meter, die 2 keer verreden werd. Liefst 6 verschillende mannen mochten een medaille ophalen. Onder hen Hoogmadenaar Kai Verbij, die een zeer stabiel toernooi reed.
Het gaat weer een mooie schaatswinter worden met minder Nederlands succes als in 2014, toen in Sotsji werkelijk alles lukte voor Oranje. Voor het schaatsen is het alleen maar goed, dat er meer landen om de prijzen strijden. Verrassingen zijn niet uitgesloten....

Geen opmerkingen: