donderdag 23 november 2017

De grote ontsnapping

Als je zoekt op "De grote ontsnapping", dan kom je diverse titels tegen.
Vanmorgen kreeg ik in de Leidse IJshal eveneens te maken met de grote ontsnapping. Deze werd, hoe kan het ook anders, geïnitieerd door de "Twee van Breda". Minister Grapperhaus is bij deze alvast gewaarschuwd. Er zijn enkele voorgangers gestruikeld over dit illustere duo met hun Houdini-act.
Vooral Fred Teeven kreeg het zwaar te verduren.
Zoals gebruikelijk is bij ontsnappingen wordt er gebruik gemaakt van een moment van onoplettendheid bij de toezichthouders. Dat was in dit geval duidelijk, daar ik net gehoord had, dat gisterenavond een van de "Krasse knarren" na een fietsongeluk op de Boulevard in het ziekenhuis was beland.
Terwijl ik na de 10 rondjes met de helft van het peloton nog een extra rondje uitreed, vertrok onder leiding van Henk Distelvelt en Hans den Outer de andere helft van het peloton van 30 man. De chaos was compleet. Dat krijg je als je de "Twee van Breda" hun gang laat gaan.
Ik kreeg de vraag: "Waar blijft je gezag, Bert?"
"Naar mijn bescheiden mening heb ik dat nog nooit gehad", antwoordde ik geheel naar waarheid.
Intussen trok, als het buiten geweest was, het peloton ontsnapten het buitenveld in....
De rest van de ochtend verliep gelukkig zonder andere ordeverstoringen. Eén grote ontsnapping op een dag is meer dan genoeg.
Ook al voelde ik mijn benen nog wel een beetje, het schaatsen in de bochten ging stukken beter dan afgelopen dinsdag. Als je geen druk op kunt bouwen, dan wordt pootje over lastig. Ik kon het peloton bijhouden tot 26 kilometer per uur. Ook het tempo van "mijn" 5 kilometer ging lekker. Dat moet ook wel, want het is nog maar 3 weken voor de 1000 rondjes van Leiden.
Gelukkig konden de ontsnapten hun fout goedmaken door bij te dragen aan de fruitmand voor Leen, die maar wat graag aan de valpartij ontsnapt was.

Met 20 "Krasse knarren" gingen we na afloop naar de kantine van de IJshal, waar Koos van Schie me wees op de livestream, waarop je iedere zaterdagavond het marathonschaatsen live kunt zien.
Henk Distelvelt liet intussen vol trots zijn schaatsbeschermers met daarop zijn eigen naam zien. Jan Versteegen, die net aan kwam lopen, had de lachers op zijn hand met de opmerking: "Ik heb ook een paar met Henk Distelvelt erop!"
Een schaterlach ontsnapte me op grootse wijze....

Geen opmerkingen: