zondag 5 november 2017

Het kabinet voor de gewone Nederlander

Het kabinet Rutte III presenteert zich nadrukkelijk als het kabinet voor de gewone Nederlander.
Daarbij verwacht je ook muziek voor de gewone man.

Dat is echter niet het geval. De belangrijkste muziekkeuze was het verplicht stellen van het "Wilhelmus" als lesstof op school. En dat, terwijl er in het Koninkrijk der Nederlanden een veel mooier volkslied voorhanden is.
Maar hoezeer muziek het leven ook veraangenaamt, in mijn ogen heeft een kabinet wel wat beters te doen dan zich druk maken over een lied op school. Zorg liever voor meer muzieklessen op de basisschool gegeven door echte muziekdocenten. Het verlicht de taak van het huidige docentencorps én het schept werkgelegenheid voor muziekdocenten, die vaak uurtjes bij elkaar moeten sprokkelen. Maar dit terzijde. 
Laat ik terugkeren naar de keuze van het kabinet voor de gewone Nederlander. Nu kan men een hoop van mij beweren, maar niet, dat ik in deze categorie ingedeeld kan worden.
Nu vertellen foto's natuurlijk nooit het hele verhaal, maar het wordt ondersteund door reacties op mijn blog: "Een Friese muts op de kop, stug door schaatsen, een leuk verslag schrijven. Wat een markante man is die Bert Breed."
"Ziet er leuk uit. Schotse dans? Het kan altijd gekker!"
"Je bent een van de laatste schaatshelden: wie doet er nu zoiets krankzinnigs als 2000 bochtjes rijden?"
Maar gelukkig ben ik niet de enige Nederlander, die buiten de lijntjes wil kleuren. Kleurrijke personen maken het leven een stuk leuker, ook al vallen die niet in de doelgroep, waar het nieuwe kabinet zich voor in wil zetten. 
Het wachten is nu op een kabinet voor de ongewone Nederlander. Dat zal wel even duren, maar een Elfstedentochtrijder weet wat het is om lang te moeten wachten.

Geen opmerkingen: