donderdag 30 november 2017

Enkelbanden en beurse plekken

Het was droog, toen ik van huis vertrok om in de Leidse IJshal te gaan schaatsen, doch dat was slechts van korte duur. Nog voor ik de brug over de Rijn op fietste, kwam de regen al weer losjes naar beneden.
Het was het begin van wederom een kletsnatte dag aan de kust, terwijl het in het oosten van ons land kurkdroog bleef. De moessonwerking van de Noordzee!
Zoveel regen verwacht je trouwens niet na lichte vorst aan de grond.
In de Leidse IJshal draaiden we met ruim 20 "Krasse knarren" de gebruikelijke 125 rondjes. Af en toe ging het behoorlijk hard en reed het peloton 27 kilometer per uur, terwijl bij een ontsnapte groep de 30 oplichtte. We waren dan ook iets eerder klaar dan gewoonlijk. We hadden dan ook iets meer tijd om in de kantine bij te praten over van alles en nog was.
Wim van Huis had bij het schaatsen eventjes last gehad van zijn enkel. Een paar rondjes rechtop rijden deed echter wonderen en de gitarist van "The Shoes", op wie jullie vanaf morgen kunnen stemmen voor de Top-2000, kon de volgende serie weer gewoon voluit meedoen. Desondanks bood Henk Distelvelt hem namens de "Twee van Breda" terstond een zo goed als nieuwe enkelband aan.
Op een gegeven moment kwamen we naar aanleiding van het afschaffen van de dividendbelasting en de verhoging van de BTW van 6% naar 9%, dat in GEEN ENKEL verkiezingsprogramma terug te vinden was, maar wel in het regeerakkoord kwam, te praten over sparen en beleggen.
Wim had in de jaren '80 het een en ander belegd op de beurs: "Ik heb er niks aan over gehouden."
Dit intikkertje was voor mij te mooi om te laten lopen: "Behalve beurse plekken...."

Geen opmerkingen: