dinsdag 13 februari 2018

Aad Berg

Het was de ochtend van Aad Berg. En dat, terwijl ik dacht, dat hij al op wintersportvakantie was. Ik was dan ook stomverbaasd, toen ik Aad rondjes zag rijden in de Leidse IJshal na een fietsrit van 3 kilometer, waarbij in een aantal sloten in de Stevenshof een vliesje ijs lag na een nacht met nog geen graad vorst aan de grond.
Met een peloton van 16 "Krasse knarren" reden we de gebruikelijke piramide. Dat betekende echter niet, dat deze geheel vlekkeloos zou verlopen. Met dank aan Aad.
Ik had net aan Jan Versteegen en Wim van Huis gevraagd of  zij de eerste serie van 10 rondjes voor hun rekening wilden nemen. Maar voordat zij  aan deze klus konden beginnen, zouden er nog wat groepsfoto's gemaakt worden.
Na deze foto vertrokken Henk en Jan voor de 10 rondjes, terwijl de rest zich opstelde voor de foto van de hele groep.
We konden dan ook niet anders dan ook maar starten, nadat we op een rondje gezet waren. Jan en Wim temporiseerden en we konden er naar toe schaatsen.
 Na een grondige evaluatie van deze serie kwamen de groepsfoto's alsnog tot stand.
Zoek de 7 verschillen!
Na een aarzelend begin ging het pootje over met de hogere ijzers wel wat beter, maar nog niet geheel naar mijn zin. De 25 rondjes liepen goed, maar de bochten gingen pas echt lekker lopen, toen Aad Berg de eerste 5 rondjes van de tweede serie van 20 op kop ging rijden. Hij reed 23 kilometer per uur. Het is maar een paar kilometer langzamer dan mijn "eigen" 5 kilometer, maar ineens liep de bocht veel beter. Dit hele seizoen ging het nog niet zo goed. Als bonus mocht Aad ook de laatste 5 rondjes van de 125 kopwerk doen.
In de kantine hadden we na deze lichtelijk chaotische training bij de koffie en thee tijd voor nog wat grappen en grollen. Aad had zijn stempel aardig op deze ochtend gedrukt.

Geen opmerkingen: