vrijdag 16 februari 2018

Kijk naar wat je hebt, niet naar wat je mist

Een oeroude tegeltjeswijsheid kwam bij mij naar boven, toen Sven Kramer gisteren faalde in zijn ultieme poging om het Olympisch goud op de 10 kilometer alsnog te veroveren.
Natuurlijk gunde ik het, net als vrijwel heel Nederland, de beste allroundschaatser aller tijden, deze ontbrekende titel. Maar hij werd op waarde geklopt door Ted-Jan Bloemen en toch weer Jorrit Bergsma. Mogelijk heeft hij zichzelf te veel druk opgelegd. Een mentale kwestie dus.
Maar om daar nu een groot probleem van te maken, is mij dunkt zwaar overdreven als je kijkt, wat Sven Kramer allemaal heeft gewonnen in zijn loopbaan.
Op de Wikipediapagina van deze Fries is het een en al goud wat er blinkt. Als je dit op je in laat werken, dan besef je, hoeveel pech de vele schaatsers hebben, die hun beste jaren hadden in het Kramer-tijdperk. Die mogen zich meer beklagen dan degene, die goud op de 10 kilometer moet missen in zijn prijzenkast. Dat is letterlijk de keerzijde van de medaille.
Nu leerde de 9-voudige wereldkampioen allroundschaatsen de wijsheid van het lied van "The Rolling Stones" kennen: "You can't always get what you want".




Geen opmerkingen: