dinsdag 13 februari 2018

Kjeld Nuis

Het zal niemand zijn ontgaan, dat Kjeld Nuis het Koningsnummer bij het schaatsen in Pyeongchang overtuigend gewonnen heeft bij zijn debuut op de Olympische Spelen.
Daarmee heeft deze IJVL-er, die in de Leidse IJshal aan de Vondellaan de basis heeft gelegd voor dit succes, eindelijk zijn belofte in kunnen lossen. De schaatsmijl ligt Zoeterwoude wel. Jeroen Straathof was in 1996 de eerste wereldkampioen op de 1500 meter.
In 2009 schreef ik al over het luxe probleem met de dubbele petten, dat toenmalig IJVL-voorzitter Sjaak Stuijt, tevens wethouder van Zoeterwoude,  zou hebben als het talent Kjeld Nuis een medaille zou winnen in Vancouver.
Zo ver kwam het niet. Ondanks dat Nuis zich geplaatst had, mocht hij niet afreizen naar Canada, omdat Jan Bos een beschermde status had. En 4 jaar geleden faalde hij op het Olympisch Kwalificatie Toernooi.
Des te lekkerder smaakt na alle tegenslagen het zoet van de overwinning. Het is Kjeld van harte gegund, dat hij morgen de gouden medaille krijgt omgehangen.
Ik had kersvers IJVL-voorzitter Ingrid Heijnsbroek al een paar keer zitten jennen, dat ze aan de toespraak moest beginnen. Ik kijk nu al naar deze deze toespraak uit....


Geen opmerkingen: