vrijdag 9 februari 2018

Code geel voor Flevonice

Er was vandaag code geel afgegeven, omdat het vanmiddag zou gaan sneeuwen. Willem van Vliet, Klaas van den Broek en ik hadden afgesproken om vandaag naar Flevonice te gaan, maar tot gisterenavond twijfelden we eraan of we zouden gaan.
Vlak voor de commissievergadering hakten we de knoop door. Het alternatief op zondag was niet beter. Het weer zou dan slechter zijn.
Zodoende fietste ik na een korte nacht om kwart voor 9 naar de Vondellaan, waar ik mijn fiets bij de Leidse IJshal aan het fietsenrek vastzette en met Willem en Klaas meereed naar Biddinghuizen.
Om half 11 begonnen we aan onze eerste ronde van 2,5 kilometer. Het was vrij rustig op de baan, dus we konden lekker in eigen tempo doorschaatsen. Om beurten namen we een rondje op kop. Het ijs was goed, het winterzonnetje scheen, het was net boven nul en er stond windkracht 4. Kortom, niets stond een heerlijke schaatsdag in de weg.
De stemming was toch al licht euforisch na de commissievergadering van gisterenavond. Na 25 rondjes namen we een korte eet- en drinkpauze om wederom 10 rondjes te schaatsen op ijs, dat veel weg had van goed natuurijs.
Na 50 kilometer klikten we de ijzers onder de Salomons vandaan en wandelden naar de kantine voor de erwtensoep met roggebrood. Daar trof ik Adrie en Eddy Smit. Toch leuk om onverwachts familieleden tegen te komen.
Na bijgepraat te hebben tijdens de lunchpauze gingen we voor de derde serie van 10 rondjes. Ik weet niet, dat Klaas gegeten had, maar hij sleurde dusdanig op kop, dat ik het niet bij kon houden. Maar ja, die heden ten dage Russisch ei bestelt.....
Maar goed, we reden allemaal de 75 kilometer uit, zodat we met een voldaan gevoel weer naar Leiden konden rijden. Het was nog steeds zonnig, toen we uit Biddinghuizen vertrokken. In de Haarlemmermeer werd het betrokken, bij Sassenheim vielen eindelijk de eerste sneeuwvlokken.
Ik werd om 5 uur bij de Leidse IJshal, waar ik gewoon les zou geven aan kinderen. De IJVL scoort in 2018 goed bij de vijfrittenkaarten. Vandaag weer 3 nieuwe kinderen.
Het was derhalve lekker druk op de binnenbaan. Een heel verschil met het begin van het seizoen. Maar ja, toen hadden we nog geen code geel.
Iedereen mag lacherig doen over het KNMI, maar zij hadden volkomen gelijk. Zowel op Flevonice als in de Leidse IJshal was het spiegelglad!

Geen opmerkingen: