zondag 18 februari 2018

Rijnlandloop

Nadat het vannacht 3,6 graden had gevroren, was het vanmiddag lenteachtig weer met temperaturen, die zo'n 10 graden hoger lagen.
Het was dus heerlijk weer om te gaan hardlopen. Dat deed ik dan ook na de 500 meter voor dames op de Olympische Spelen in Pyeongchong. Het goud was een prooi voor de Japanse Nao Kodeira, de thuisrijdster Lee Sang-hwa pakte het zilver en het brons was voor de Tsjechische Karolina Erbanová.
Het meest bijzondere is, dat zowel Kodaira als Erbanová Nederlands spreken. Het lijkt deze Winterspelen bijna een voorwaarde om op het erepodium te komen....
Van huis uit liep ik langs de Schenksloot naar het Morskwartier, waar ik langs het voetbalveld van F.C. Rijnland kwam. Daar was mijn oude voetbalclub DIOS uit Nieuw-Vennep op bezoek. Ik zag, dat de wedstrijd aan de overkant van de sloot aan de gang was.
Voordat ik ging kijken, moest ik echter eerst mijn training afwerken. Via het Biosciencepark liep ik naar de Vondellaan, waar ik bij de Leidse IJshal een baseballcap van 333m.nl kocht.
Op de terugweg zou ik tegen de zon in kijken, dus zo'n grote zonneklep is dan heel praktisch. Met de € 9,99 die deze pet kost, steun je de komst van de 333-meterbaan. Daarnaast had deze aankoop nog een voordeel: ik kan er nu met de pet naar gooien.
Na een rondje over het Biosciencepark kwam ik uit bij het voetbalveld van F.C. Rijnland, waar DIOS er ondanks een 2-0 achterstand na een klein uur voetballen leuk voetbalde. Terwijl ik met John Spreeuw stond te praten zag ik een drietal vrij grote kansen, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant hadden de Vennepers ook niet te klagen over geluk toen Rijnland de bal op de paal knalde.
Na ruim 10 minuten kijken naar deze open wedstrijd, die uiteindelijk in 2-1 zou eindigen, verliet ik het voetbalveld. Ik koelde ondanks het winterzonnetje teveel af. Het was anderhalve kilometer lopen naar huis. Dichter bij huis zal ik mijn oude club niet zien spelen.
Na een duurloop van 10 kilometer nam ik een verkwikkende douche. Ik had volop genoten van de Rijnlandloop.

Geen opmerkingen: